Hoe Poets Ik Mijn Beugel

Tandenpoetsen en brackets ( Blokjes of een vaste beugel).

Met blokjes op je tanden is het een beetje moeilijker om je tanden te poetsen, Maar het kan perfect en het is heel erg belangrijk dat je het grondig doet. Wanneer er immers etensresten en plaque rond de blokjes achterblijven is de kans op witte vlekken en gaatjes groter.

Het is van groot belang om met blokjes na elke maaltijd, dus minstens 3 keer per dag te poetsen. En zeker nog eens voor het slapengaan.

Begin met het poetsen boven het blokje, onder een hoek van 45°naar het tandvlees, en daarna naar het blokje toe.

Daarna poets je de blokjes zelf door de borstel loodrecht op de blokjes te plaatsen en met draaiende bewegingen.

En nadien poets je het gedeelte van de tand onder de blokjes onder een hoek van 45° en dit weer met draaiende bewegingen.

Ook de binnenkant van je gebit mag niet vergeten worden.

Je kan ook een borstel met een kleiner kopje gebruiken om rond de blokjes goed te kunnen poetsen of raggertjes om tussen de blokjes en onder de draad te kunnen poetsen.

Om onder de orthodontische draad te poetsen kan je raggertjes of interdentale borstels gebruiken.

Vergeet vooral niet de rand van jouw tand met het tandvlees goed te poetsen.

Je mag zowel MANUEEL als ELEKTRISCH poetsen. Sommigen vinden het met een elektrische tandenborstel makkelijker, maar een manuele tandenborstel kan je makkelijker meenemen. Je kan beide tandenborstels ook combineren.

Je tandpasta moet fluor bevatten. Maar welke tandpasta je gebruikt maakt niet uit, je mag zelf kiezen welke smaak je verkiest.